Koszyk
homepage
homepage
homepage

Włoski smak

RISTORANTE PIZZERIA MESSINA.

Prawdziwie Włochy we Wrocławiu. Nazwa naszej restauracji wywodzi się od nazwiska właściciela i nazwy włoskiej miejscowości MESSINA. Restaurację prowadzi Włoch, który kilka lat temu przyjechał z Sycylii do Polski i postanowił podzielić się swoją miłością do kuchni Włoskiej.

Jesteśmy miejscem, w którym można spróbować włoskich makaronów, sycylijskiej pizzy,  bruschetty  i wielu innych dań charakterystycznych dla kuchni włoskiej i przygotowanych według włoskich receptur i z najwyższej jakości włoskich produktów.

SYCYLIJSKA PIZZA:

Codziennie wyrabiamy świeże ciasto zgodnie z recepturą przywiezioną z Sycylii .

Polecamy pizzę na super cienkim , dobrze przypieczonym cieście. Nie zapominamy również o amatorach  ciasta grubego.  Można u nas spróbować pizzy z popularnymi we Włoszech dodatkami jak Prosciutto Crudo, Salami piccante Napoli. Amatorzy włoskich smaków na pewno docenią pyszne włoskie karczochy, zestawione z czarnymi oliwkami.

PASTA:

Serwowane u nas makarony produkowane są we Włoszech. Podajemy je zawsze al dente (na ząb -nie rozgotowane) z oryginalnymi sosami doprawione najwyższej jakości oliwą z oliwek i posypane prawdziwym świeżo startym Parmezanem.

PRZEKĄSKI:

Na mały głód polecamy smaczną przekąskę w postaci chrupiącej podłużnej, podgrzanej w piecu grzanki BRUSCHETTA, z różnymi dodatkami.

Warty spróbowania jest także sycylijski przysmak –ARANCINI w postaci kuleczki ryzowej z farszem, serwowanej na rucoli z pomidorkiem koktajlowym.

Koniecznie należy spróbować zdrowych, świetnie skomponowanych sałatek ze świeżych warzyw.

DESERY:

Dla smakoszy słodkości serwujemy włoskie desery: klasyczne Tiramisu, deser Panna Cotta, oraz  krem budyniowy ,,Crema Pasticiera”.

 

Zakosztuj naszej pasji i odwiedź nas w lokalu przy ul. Strachocińskiej 53 we Wrocławiu, lub zamów posiłek a my przywieziemy go do Ciebie (do domu lub pracy).

Buon appetito! 

Rosario Messina

Jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nadchodzących promocjac to zapisz się do naszego newslettera

Humans: please leave this field blank.